Luchtmachtdagen 2011 en Sanicole Airshow

Voor het demo team was dit het laatste weekeind van shows voor 2011 en ook voor 4 van de 8 leden van het team was dit het laatste weekeind met het team.
Het was ook een extreem druk weekeind aangezien er 2 shows waren in zowel Leeuwarden maar ook in Sanicole waar de 35e editie van de Sanicole airshow plaatsvond. Om deze reden had het team de beschikking over speciaal luchttransport wat alle teamleden kon vervoeren om zo elke keer op tijd te zijn voor de verschillende shows. Ook de niet vliegende members kregen zo wat air- en stick time.

Voor het team begon het al op donderdag met een training in Sanicole gevolgd door een training in Leeuwarden.
Vrijdag was de eerste, en de dag met het mooiste weer van de Luchtmachtdagen gevolgd door de Sunset show in België waarbij het licht alweer een stuk minder was dan vorig jaar. Dit leverde uiteraard weer prachtige foto’s op van de flares in de loopings.

Zaterdagochtend kon het team niet uitslapen maar moest het alweer vroeg op pad om aanwezig te zijn op de tweede dag in Leeuwarden. Ook nu was het weer een super mooie show met erg veel bezoekers bij de stand van het team. Gedurende het hele weekeind waren er ook zeer veel pers bezoeken van oa het jeugdjournaal, de Leeuwarder courant, verschillende prijswinnaars en ook nog een telefonisch interview van “Evers staat op” van radio 538. In de VIP tent werd de Hawk aangeboden aan de Commandant Luchtstrijdkrachten: Generaal Janssen en aan de directeur Operatien: Cdre mulder die beiden zeer verast waren met het kado. 

Helaas konden we niet genieten van het feest in Leeuwarden want we moesten alweer snel terug naar België om op tijd te zijn voor de zondag show in Sanicole.
De laatste was om 0200 binnen en om 0900 moesten we er alweer staan voor de tweede dag Sanicole.
Ook dit was een fantastische show met als extra een formatie van 2 A-109’s en een Seaking van de Belgen samen met onze Hawk.

Na alle kilometers, shows en pers praatjes konden we eindelijk ontspannen aan het einde van de dag met een BBQ samen met alle teams die aanwezig waren in Sanicole.
Al deze teams zijn we na een super demo seizoen aardig gaan kennen en dus was het erg gezellig en werden er veel aandenkens heen en weer uitgedeeld. Ook Mitch, de Belgische F-16 vlieger nam afscheid en werd na 2 jaar met veel applaus bedankt voor zijn inzet. Een super einde van een super seizoen!
 

Ga terug