RNLAF AH-64D APACHE DEMO TEAM 2016

De Koninklijke Luchtmacht presenteert met trots het AH-64D Apache Solo Display Team 2016 van het 301 Apache squadron van het Defensie Helikopter Commando te Gilze-Rijen.

De Nederlandse Luchtmacht is de eerste ter wereld die een dergelijke demonstratie met de Apache verzorgt. Apache-demo's worden doorgaans alleen door de fabrikant (Boeing) van de Apache-helikopters gedaan.

Het Apache Solo Display Team verzorgt dit jaar shows in binnen- en buiten land op vliegshows als visite kaartje van Nederland. En laat hiermee zien waar de Luchtmacht voor staat: AIRPOWER! 

De Apache is te zien in zijn originele camouflage kleur. Daarnaast kan het toestel uitgerust worden met een tweetal wingpods, waarin zelf bescherming's apparatuur geplaatst kan worden. Dit systeem is uniek voor de Nederlandse Apaches.

De demonstratie geeft een goed beeld van de capaciteiten van dit helikopter type en zijn bemanning. Het team wordt voornamelijk ingezet voor werving's doeleinden.

301 Squadron, Home of The Redskins

Het demo team maakt deel uit van het 301 squadron, Defensie Helikopter Commando, Vliegbasis Gilze Rijen.

Het 301 Squadron levert gevechtskracht met de AH-64D Apache. Het squadron kan optreden in elk conflict, van kleinschalige ongeregeldheden tot en met een grootschalige oorlog.
Het leveren van helikopter gevecht's kracht wil echter niet zeggen dat er direct sprake is van het gebruik van daadwerkelijk geweld. Zo speelt het squadron ook een belangrijke rol in vredesoperaties en humanitaire missies. Bij zulke operaties is vaak alleen al de aanwezigheid (´showing force´) van een wapensysteem voldoende om de orde te bewaren.

‘Door wijsheid doeltreffend en onsterfelijk’ is het motto van het 301 Squadron. Dit motto komt duidelijk terug in het embleem, waarin de Centaur centraal staat. Deze Centaur, met het onderlichaam van een paard en het bovenlichaam van een man, beeldt de doeltreffendheid, de wijsheid en de onsterfelijkheid van het 301 Squadron uit.

 

 Volgende show !!

New Document